Dekoratif Süslemeler Teknik Gezide ele alındı

Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Süslemeleri yerinde inceledi.

Yenice Çarşı Camii'ninn dekoratif süslemeleri yerinde incelendi. Okulumuz El Sanatları Bölümü, Mimari Dekoratif Sanatlar Programı I. sınıf öğrencileri, hem Duvar Süsleme Teknikleri II, hem de Sanat Tarihi II dersi kapsamında Yenice Çarşı Camiinde incelemelerde bulundu.

El Sanatları Bölüm Başkanı ve ilgili derslerin sorumlusu Öğr.Gör. Engin Özen sunumu ile başlayan gezi detay inceleme ve Çarşı cami İmamı Recep Yıldırım'ın katkıları ile devam etti. Teknik gezi kapsamında Yenice Çarşı Camii'in

• Hat ve Kalem işi dekorları,(kubbe ve duvarlardaki hat-kalem işi çalışmlar)
  • Ahşap kapı, son cemmat yeri tavan sülemeleri,
  • Mermer işçiliği (mihrap, mimber, kürsü, eşik, korkuluk ve mermer hat panolar, vb diğer unsurlar)
  • Cam dekor işçiliği (kumlama, alçı ve tiffany vitray  örnekleri)
  • Metal işçiliği (dekoratif  duvar aplikleri, ana avize)
  • Halı işçiliği (yekpare cami halısı)
  • Seramik ürünler( Cami için özel üretilen  lale  kapartmalı ve altın rengi dekorlu duvar karoları)
  • Sıva (kolonlarda kullanılan cam katkılı dekoratif sıvalar)

öğrencilerin ilgisiyle yerinde incelenmiştir. 6/3/2024

The decorative ornaments of Yenice Çarşı Mosque were examined on site. Our school's Handicrafts Department, Architectural Decorative Arts Program first grade students examined the Yenice Çarşı Mosque within the scope of both the Wall Decoration Techniques II and Art History II courses.

Head of the Handicrafts Department and Lecturer in charge of the relevant courses. The trip, which started with the presentation of Engin Özen, continued with a detailed review and the contributions of Çarşı Mosque Imam Recep Yıldırım. Yenice Çarşı Mosque within the scope of technical tour

• Calligraphy and pencil work decorations, (calligraphy and pencil works on the dome and walls)
  • Wooden door, ceiling decorations of the last congregation area,
  • Marble workmanship (altar, pulpit, pulpit, threshold, railing and other elements such as marble line panels, etc.)
  • Glass decor work (sandblasting, plaster and tiffany stained glass samples)
  • Metal work (decorative wall sconces, main chandelier)
  • Carpet work (solid mosque carpet)
  • Ceramic products (wall tiles with tulip coating and gold decoration specially produced for the mosque)